Ponturi

Cand se incepe o dieta?

In prag de primavara, intotdeauna simtim nevoia purificarii, schimbarii unor obiceiuri nesanatoase si in special, a pierderii unor kilograme depuse suplimentar pe timpul iernii. Este stiut faptul ca o scapare permanenta de kilogramele in plus se face prin aplicarea unei alimentatii si a unui mod de viata sanatoase pe o perioada cat mai lunga de timp.

Atunci cand ne hotaram sa schimbam ceva in bine, ca obiceiuri de viata, dar si ca atitudine, trebuie urmati niste pasi esentiali, care vor induce o stare de foarte bine si confort.

Astfel, programul de dimineata are un impact deosebit in starea noastra generala, dar si in bunul mers al dietei. Iata cateva elemente de care trebuie tinut seama pentru a fi „castigatori”:

Scaunul de dimineata – pentru reglarea scaunului si pentru o digestie perfecta, este recomandat ca dimineata, pe stomacul gol, sa se consume un pahar cu apa proaspata (preferabil calda) si un pahar cu iaurt sau kefir imbogatit cu probiotice.

Igiena personala – la dusul de dimineata pielea poate fi masata activ cu un burete de lufa naturala pentru a se exfolia celulele reziduale si pentru a sustine procesul de detoxifiere la nivelul pielii.

Relaxarea mentala – in fiecare dimineata, cel putin 10 minute ar trebui petrecute in meditatie, rugaciune sau contemplatie, cu ochii inchisi, concentrati pe respiratie si inundati de ganduri pozitive.

Exercitiul fizic – poate varia de la cateva miscari simple in fata geamului deschis, pana la alergare in parc sau cateva ture de bazin.

Micul dejun – este cea mai importanta masa a zilei. La aceasta masa se poate consuma practic tot ce ne dorim, cu o singura conditie: sa tinem cont de felul in care este construit corpul nostru, 70% apa si restul solid. Asadar, masa de dimineata trebuie sa contina multe lichide, fibre si alimente vii (fructe si legume proaspete).

Dar poate cel mai important este faptul ca ziua si dieta trebuie incepute gandind frumos, pozitiv si zambind. Nu te plange, compara-te cu ceilalti semeni ai planetei, care nu pot citi aceste randuri, invata sa apreciezi si mergi inainte.